Translate

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013Όταν η κούραση σε καταβάλει……

Παρότι σεργιανίζω χρόνια στις blogγειτονιές διαβάζοντας διάφορα blog που μου κινούσαν το ενδιαφέρον, ως blogger είμαι εντελώς καινούρια! Οπότε περιμένω την συγχώρεση σας για τυχόν λάθη μου! Το λέω αυτό γιατί δεν έγραψα πράγματα για τον εαυτό μου και τους υπόλοιπους της οικογένειας για να μας γνωρίσετε αλλά μάλλον γράφω ανακατεμένα το τι συμβαίνει κάθε φόρα!  Υπόσχομαι όμως να γράψω σιγά σιγά πραγματάκια για τον καθένα μας ώστε να γνωριστούμε!
Α και σήμερα είχα ετοιμάσει στο μυαλό μου άλλη ανάρτηση να γράψω, αυτήν που σας είχα υποσχεθεί με ατάκες της Ζαφειρίνας, η σημερινή μέρα είχε να μου προσφέρει άλλα πράγματα που αν δεν τα γράψω να ξεσπάσω θα σκάσω……..
Καλά μην φανταστείτε ότι είναι κάτι κακό αλλά η κούραση που με έχει καταλάβει με κάνει να μιλάω με πομπώδες ύφος!!!
Ο γιος Σωτήρης (με ελαφριά διάσπαση προσοχής) θα σας μιλήσω σε άλλη ανάρτηση για τον Γολγοθά αυτόν έχει από χθες  που ήταν μέσα στην χαρά λέγοντες μου πως είχε διαβάσει τα μαθήματα γρήγορα και θα είχε και ελεύθερο χρόνο κάτι που δεν είναι πάντα εφικτό (λόγο της διάσπασης)!!! Και σκέφτομαι αχ τι καλά επιτέλους ένα πιο χαλαρό Σαββατοκύριακο από τα άλλα. Αλλά εσύ είσαι που το λες δίκιο έχουν που λένε ότι όσοι κάνουν σχέδια γελάει ο Θεός!!!Παίρνω βιβλίο το Σάββατο το πρωί να μου πει μάθημα τίποτα κόλλησε και δεν μπορούσε να θυμηθεί τίποτα, προσπαθώ να τον βοηθήσω πάλι τίποτα  κατέληξα να λέω εγώ μάθημα και όχι ο Σωτήρης. Του τα δίνω πίσω να τα ξαναδιαβάσει σε καμία ώρα μαμά τα ξέρω να στα πω αλλά πάλι τα ίδια. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το μεσημέρι και τίποτε δεν είχε καταφέρει εκτός από το να νευριάσει έμενα!!! Το απόγευμα πήγαμε στο σκάκι (θα το αναλύσω σε άλλη ανάρτηση) Και είδαμε και έναν αγώνα βόλεϊ που ήθελαν για να ξεφύγουν και να ξεκουραστούν!!!
Την Κυριακή το πρωί αρχίσαμε ξανά από την αρχή μαμά τα ξέρω να πάει να μου τα πει και να μην λέει τίποτε και πάλι από την αρχή με πριν από ένα μισάωρο που τον έβαλα να φάει και τον έστειλα για ύπνο ουσιαστικά αδιάβαστο γιατί πλέον είχα κουραστεί τόσο πολύ που ήμουν ένα βήμα πριν ξεφύγω εντελώς και κάνω πράγματα που δεν θα ήθελα με τίποτα !!! Πάντως εκείνος χτυπιότανε ρωτώντας με πως γίνετε εκείνος να τα ξέρει και να μην μπορεί να μου τα πει! Πώς να γίνετε να κολλάει και μην ξέρει τι να πει παρακάτω να πω από την μία ήθελα να γελάσω από τον τρόπο που το έλεγε και από την άλλη να ουρλιάξω από την κούραση που με είχε καταλάβει από τις τόσες ώρες που ήμουν πάνω από τα βιβλία! Τελικά αποφάσισα να τον στείλω για ύπνο και αδιάβαστο γιατί είχα φτάσει στα όρια μου!!!
Και λέω ότι είχα φτάσει στα όρια μου και ότι είχα τόσες ώρες πάνω από τα βιβλία γιατί δεν σας είπα πως η κόρη μου η Ζαφειρίνα γράφει αύριο τεστ Ιστορίας και δεν μπορούσε να κάνει επανάληψη τα μαθήματα όσες φόρες προσπάθησε και εκείνη σταματούσε (τι να πω πια κόλλησε από τον μεγάλο) έφτασα σε σημείο να μάθω εγώ Ιστορία αλλά η Ζαφειρίνα να μην μπορεί να την πει!!! Την έστειλα στο δωμάτιο της και της είπα ότι και αυτή θα πάει αδιάβαστη και δεν θα γράψει αύριο στο τεστ !!! Εκείνη ως κορίτσι πιο μυγιάγγιχτη έβαλε τα κλάματα λέγοντας ότι δεν θέλει να πάει αδιάβαστη και έβαλε τα μεγάλα μέσα λέγοντας να την βοηθήσει ο πατέρας της (ο όποιος σημειωτέον αποφεύγει να βοηθήσει με το διάβασμα γιατί λέει ότι είναι δύσκολο) άλλο εδώ μπήκαν τα μεγάλα μέσα της κόρης τα κλάματα και είπε να το προσπαθήσει!!! Και ναι μετά από αρκετές ώρες και εφόσον είχε μάθει και ο Βαγγέλης για τους Πέρσες κατάφερε να του τα πει. Έτσι τουλάχιστον μου είπαν αυτό βέβαια θα το διαπιστώσω όταν έρθει διορθωμένο το τεστ!!!Η μικρή γράφει επίσης τεστ στα αγγλικά φροντιστηρίου τα οποία εκείνη είπε ότι ψιλοδιάβασε αλλά κανένας μας δεν είχε κουράγιο να την βοηθήσει εκεί, αύριο πάλι που είναι  μια άλλη μέρα που ελπίζω να ξυπνήσω με περισσότερο κουράγιο!!!
Μια
 κουρασμένη μαμά
 σας εύχεται να έχετε καλό βράδυ και αύριο πάλι με υγεία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου